Kremas nuo saulės ir odos tipas

Kaip pasirinkti kremą nuo saulės, pagal odos tipą

Apsauginis kremas nuo saulės yra labai svarbus apsaugant odą nuo žalingo ultravioletinių spindulių (UV) poveikio. Šio straipsnio tikslas - pateikti išsamų gidą, kaip pasirinkti tinkamą apsaugos nuo saulės priemonę savo odos tipui, nesvarbu, ar ji jautri, linkusi į aknę, sausa, riebi, ar brandi. Suprasti savo odos tipą - tai raktas į tai, kad jūsų oda būtų sveika ir rastumėte konkrečius poreikius atitinkantį kremą nuo saulės.

Kremas nuo saulės jautriai odai

Jautri oda gali neigiamai reaguoti į tam tikras sudedamąsias dalis, kurių paprastai būna apsauginiuose kremuose nuo saulės, pavyzdžiui, kvapiąsias medžiagas, konservantus ir cheminius UV spindulių filtrus. Kad išvengtumėte dirginimo ir diskomforto, būtina rinktis specialiai jautriai odai skirtą apsauginį kremą nuo saulės.

  • Ieškokite mineralinio pagrindo apsaugos nuo saulės priemonių, kurių pagrindinės veikliosios medžiagos yra cinko oksidas ir (arba) titano dioksidas. Šie mineralai sukuria fizinį barjerą prieš UV spindulius ir mažiau tikėtina, kad jie sukels odos dirginimą. 
  • Rinkitės priemones be kvapiklių ir hipoalerginius preparatus, kad sumažintumėte reakcijų riziką.
  • Rinkitės plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF 30 arba didesnis, kad apsaugotumėte ir nuo UVA, ir nuo UVB spindulių.

Aknės pažeistos odos apsauga nuo saulės

Į aknę linkusiems žmonėms kai kurie kremai nuo saulės gali paaštrinti odos išbėrimus. Štai į ką reikėtų atsižvelgti renkantis į aknę linkusiai odai skirtą apsauginį kremą nuo saulės:

  • Ieškokite nekomedogeninių apsaugos nuo saulės kremų, kurie yra sukurti taip, kad neužkimštų porų.
  • Pirmenybę teikite apsauginiams kremams nuo saulės be riebalų ir vandens pagrindu, kad sumažintumėte spuogų atsiradimo tikimybę.
  • Naudokite apsauginius kremus nuo saulės, kurių sudėtyje yra niacinamido, kuris gali padėti sumažinti su akne susijusį uždegimą ir paraudimą.
  • Rinkitės plataus spektro apsauginius kremus nuo saulės, kurių SPF 30 arba didesnis.

Į aknę linkusiai odai siųlome išbandyti:

Missha All-Around Safe Block Essence Sun SPF45 PA+++

Kremas nuo saulės sausai odai

Sausai odai gali būti naudingi kremai nuo saulės, kurie ne tik apsaugo nuo UV spindulių, bet ir pasižymi drėkinamosiomis savybėmis.

  • Rinkitės apsauginį kremą nuo saulės su papildomais drėkinamaisiais ingredientais, pavyzdžiui, hialurono rūgštimi arba keramidais, kurie padeda išlaikyti drėgmę.
  • Ieškokite kremo arba losjono pagrindo apsaugos nuo saulės priemonių, nes šios priemonės paprastai labiau drėkina odą.
  • Kad užtikrintumėte tinkamą apsaugą, naudokite plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF 30 arba didesnis.

Kremas nuo saulės riebiai odai

Turintiems riebią odą labai svarbu naudoti apsauginį kremą nuo saulės, kuris neskatina perteklinio riebalų išsiskyrimo.

  • Rinkitės riebalų neturinčius ir nekomedogeninius apsauginius kremus nuo saulės, kad išvengtumėte porų užsikimšimo ir odos išbėrimų.
  • Rinkitės matinio atspalvio apsauginius kremus nuo saulės, kurie padės kontroliuoti blizgesį ir suteiks odai labiau subalansuotą išvaizdą.
  • Naudokite lengvą, gelio pagrindo apsauginį kremą nuo saulės, kuris greitai įsigeria, nepalikdamas riebių likučių.
  • Optimaliai apsaugai naudokite plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF 30 arba didesnis.

Kremas nuo saulės brandžiai odai

Su amžiumi oda tampa jautresnė saulės žalai, kuri gali sustiprinti smulkių linijų, raukšlių ir senatvinių dėmių atsiradimą. Štai kaip pasirinkti tinkamą apsaugos nuo saulės priemonę senstančiai odai:

  • Ieškokite apsauginių kremų nuo saulės, kurių sudėtyje yra antioksidantų, pavyzdžiui, vitamino C arba E, padedančių kovoti su laisvaisiais radikalais ir mažinančių senėjimo požymius.
  • Rinkitės apsauginį kremą nuo saulės su drėkinančiomis sudedamosiomis dalimis, kad išlaikytumėte drėgmės lygį ir pagerintumėte bendrą odos tekstūrą.
  • Rinkitės plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF 30 arba didesnis, kad apsaugotumėte ir nuo UVA, ir nuo UVB spindulių.
  • Apsvarstykite galimybę naudoti tonuojamą apsauginį kremą nuo saulės arba drėkinamąjį kremą su SPF, kuris gali papildomai padengti odą ir padėti išlyginti odos atspalvį.

    Apibendrinant galima pasakyti, kad norint pasirinkti tinkamą apsauginį kremą nuo saulės, labai svarbu žinoti savo odos tipą. Nesvarbu, ar jūsų oda jautri, linkusi į aknę, sausa, riebi, ar senstanti, yra apsaugos nuo saulės priemonių, atitinkančių

Kremo nuo saulės sudedamosios dalys ir sudėtis