Shea sviestas

Natūralus pasirinkimas lygiai, sudrėkintai odai


Jei visada ieškote natūralių, efektyvių odos priežiūros produktų, tikriausiai esate girdėję apie Shea sviestą, dar vadinamas taukmedžių sviestu. Ši riebalinė medžiaga, išgaunama iš Shea riešutų medžio (Vitellaria paradoxa). Afrikoje šimtmečiais naudojama kaip natūrali drėkinamoji medžiaga ir odos apsaugos priemonė. Pastaraisiais metais ji tapo vis populiaresnė visame pasaulyje kaip pagrindinė įvairių kosmetikos gaminių, įskaitant losjonus, kremus ir muilą, sudedamoji dalis.

Shea sviesto nauda


Tad kodėl shea sviestas yra toks vertingas jūsų odos priežiūrai? Jame yra maistinių medžiagų, būtinų sveikai, drėgnai odai palaikyti. Tai riebalų rūgštys, pvz., oleino, stearino ir linolo rūgštys, taip pat vitaminai A ir E. Kai šios maistinės medžiagos naudojamos išorėje (ant odos) jos lengvai absorbuojamos į odą, kur jos maitina ir drėkina audinius.

Vienas iš pagrindinių Shea sviesto privalumų yra jo gebėjimas sulaikyti drėgmę. Riebalų rūgštys, esančios svieste, sudaro apsauginį barjerą ant odos, padeda užsandarinti drėgmę ir išlaikyti odą drėgną ilgesnį laiką. Tai ypač naudinga žmonėms, turintiems sausą ar jautrią odą, kuriems sunkiai sekasi rasti produktų, kurie pakankamai drėkintų ir nedirgintų. Shea sviestas taip pat yra puikus pasirinkimas žmonėms, sergantiems egzema ar kitomis odos ligomis, galinčiomis sukelti sausumą ir blyškumą.

Antioksidantai 


Sviestas ne tik turi drėkinamųjų savybių, bet ir turi priešuždegiminį ir raminamąjį poveikį odai. Jame gausu antioksidantų, padedančių apsaugoti odą nuo aplinkos veiksnių, pvz., taršos ir ultravioletinių spindulių. Šie antioksidantai gali padėti sumažinti paraudimą, patinimą ir kitus sudirginimo požymius, todėl Shea sviestas yra idealus pasirinkimas jautrios arba lengvai sudirgintos odos žmonėms.

Kokiai odai tinka?


Viena iš puikių savybių yra tai, kad jis tinka visų rūšių odai. Nesvarbu, ar turite riebią, sausą ar mišrią odą, šio natūralaus produkto maitinamasis ir drėkinamasis poveikis gali būti naudingas. Jis taip pat nėra komedogeniškas, t. y. neužsikimša poros ir neprisideda prie spuogų susidarymo.

Natūralus "kremas" masažui

Naudojamas masažams, taukmedžio sviestas palaiko odos elastingumą ir stangrumą, skatina kolageno gamybą ir gerina kraujotaką, tuo pačiu skatindamas odos ląstelių atsinaujinimą. Jis gali palengvinti sąnarių skausmą ir reumatą, sumažinti skausmą ir sumažinti strijas. 

Natūralus komponentas veido kosmetikoje

Dėl didelės riebalų rūgščių ir vitaminų koncentracijos Shea sviestas yra idealus natūralus kosmetinis ingredientas odai minkštinti. Shea sviestas taip pat turi priešuždegiminių ir gydomųjų savybių, naudojimas ant kūno, ypač veido, gali kondicionuoti, tonizuoti ir nuraminti odą. 

Shea sviestas nėra klasifikuojamas kaip komedogenas, tai reiškia, kad sviestas neužkemša porų. Tačiau jis yra tirštos konsistencijos ir, būdamas sviestu, yra natūraliai riebi medžiaga. Dėl šių priežasčių paprastai turėtumėte vengti tepti veidą grynu taukmedžio sviestu.


Shea sviestas plaukų priežiūros priemonėse


Tačiau sviestas ne tik naudojamas odos priežiūrai. Jis taip pat gali būti naudojamas plaukų sveikatai ir išvaizdai gerinti. Ant galvos odos ir plaukų užteptas Shea sviestas gali padėti sudrėkinti galvos odą ir maitinti plaukus, sumažinti sausumą ir paskatinti sveiką augimą. Be to, tai plaukams suteikia paslankumo, ir padedantis lengviau šukuoti plaukus.

Taigi, jei ieškote natūralaus, veiksmingo būdo odai ir plaukams drėkinti ir apsaugoti, apsvarstykite galimybę į savo kasdienę odos priežiūros rutina įtraukti Shea sviestą ar kosmetiką kurios sudėtyje yra Shea sviesto. Nesvarbu, ar naudosite jį atskirai, ar kaip vieną iš odos priežiūros ar plaukų priežiūros žingsnių, jums patiks rezultatai, kuriuos teikia ši universali ir maitinanti medžiaga.

Retinolis kosmetikoje