Brandžios odos priežiūra

naudingi patarimai

Odos senėjimas yra natūralus procesas, kurio mes negalime visiškai išvengti. Tačiau galime imtis priemonių, kurios padėtų sulėtinti odos senėjimo procesus ir leistų efektyviau pasirūpinti brandžia oda. 

Odos valymas

Kiekvieną dieną ryte ir vakare savo veido odą reikėtų nuvalyti švelniu odos valikliu, kuris
nedirgina odos ir padeda nuo jos veiksmingai pašalinti nešvarumus, sebumo perteklių, aplinkos toksinus, besikaupiančius odos porose, makiažo likučius ir negyvas odos ląsteles. Jei to nepadarysite, visos šios susikaupusios medžiagos gali suardyti jūsų odos kolageną ir pažeisti apsauginį odos barjerą, nulemiant sudirgimus, išsausėjimą, šerpetojimą, raukšlių formavimąsi ir kitų odos senėjimo požymių atsiradimą. 

Odos valymo priemones rasite čia

Tonikas

Tonikas nėra privalomas odos priežiūrai skirtas produktas, tačiau drėkinamasis tonikas gali suteikti papildomo drėkinimo, pamaitinti odą maistingomis medžiagomis ir po jos valymo subalansuoti odos barjero pH. Šiuolaikiniai veido tonikai gaminami ne alkoholio pagrindu, todėl nesausina odos – dabar jie yra drėkinamojo pobūdžio. Be to, toniko pagalba galima efektyviau pašalinti po valymo likusius makiažo likučius ar kitus nešvarumus, visiškai paruošiant odą tolesniems odos priežiūros žingsniams.

Tonikus rasite čia

Serumas

Serumai yra didelės koncentracijos veikliųjų medžiagų grožio priežiūros produktai, kurie
paprastai turi mažesnes molekules, todėl jų sudedamosios dalys gali giliau prasiskverbti į odą. Serumai gali padėti efektyviau išspręsti konkrečias veido odos problemas. Brandžiai odai puikiai tinka serumas, kuris padeda ją tonizuoti ir stangrinti – ir tam gali veiksmingai pasitarnauti tokios veikliosios medžiagos kaip vitaminas C. Naudojant vitamino C serumą, galima paskatinti kolageno gamybą, pagerinti bendrą odos tonusą, pašviesinti tamsias odos dėmeles ir efektyviau kovoti su laisvaisiais radikalais. Tuo tarpu vakarinei odos priežiūrai galima pasirinkti retinolio serumą, kuris skatina kolageno gamybą, didina odos ląstelių apykaitą, stangrina odą ir mažina jos pigmentaciją. Galima rinktis ir niacinamidą, kuris nuramina odą, taip pat peptidus, kurie gerina drėkinimą ir didina odos stangrumą, bei AHA, kurios pagerina odos tekstūrą.

Serumus rasite čia

Drėkinamasis kremas

Po serumo reikia naudoti drėkinamąjį veido odos kremą. Žinoma, galite rinktis drėkinamuosius kremus, kurių sudėtyje būtų įvairių papildomų veikliųjų medžiagų, kaip antai augaliniai ekstraktai, antioksidantai ar kt., tačiau pagrindinė veido kremo funkcija turi būti odos drėkinimas. Puikiu drėkinamuoju kremu galėtų tapti toks kremas, kuriame yra humektantų, pvz., hialurono rūgšties, alavijo ekstrakto, glicerino ar kt., kurie padeda į odą pritraukti vandenį, taip pat emolientų, kurie maitina ir palaiko odos apsauginį barjerą, bei okliuzinių medžiagų, kurios sulaiko vandenį ir neleidžia jo prarasti.

Veido kremus rasite čia

Paakių kremas

Aplink mūsų akis esanti oda yra gerokai jautresnė ir plonesnė už kitų veido sričių odą. Su
amžiumi mūsų odoje natūraliai mažėja kolageno ir elastino skaidulų kiekis, todėl plonoje paakių odos zonoje labiau išryškėja raukšlės. Būtent todėl į savo brandžios odos priežiūrą gali būti naudinga įtraukti ir paakių kremą, kuris padėtų pašalinti smulkias raukšleles, tamsius ratilus ir sumažintų paakių paburkimą.

Priemones paakiams rasite čia

SPF apsauga nuo saulės

Brandžios odos priežiūra yra neatsiejama ir nuo reguliaraus apsauginio kremo nuo saulės
naudojimo. Rekomenduojama rinktis mineralinius apsauginius kremus nuo saulės, pvz., savo sudėtyje turinčius cinko oksido ir titano dioksido. Toks apsauginis kremas nuo saulės
veiksmingai blokuoja UVA ir UVB spindulius. Taip pat svarbu, kad apsauginio kremo nuo saulės SPF būtų ne mažesnis kaip 30. Ji reikėtų naudoti kasdien – nepriklausomai nuo metų laiko ir oro sąlygų.

SPF kremus rasite čia

Odos šveitimas

Odos šveitimas yra būtina jos priežiūros dalis, tačiau labai svarbu nepersistengti. Odą reikėtų šveisti ne dažniau kaip 1-2 kartus per savaitę, priklausomai nuo veido odos tipo ir būklės. Be to, odos šveitiklis turėtų būti švelnus ir nedirginti odos. Šveitimas gali padėti pašalinti negyvas epidermio ląsteles, išlyginti odos tonusą ir pagerinti tekstūrą – tik labai svarbu pasirinkti konkrečiam odos tipui pritaikytą odos šveitiklį.

Globalus K-Beauty fenomenas
7 FAKTAI, KODĖL TAI – DAUGIAU NEI SOCIALINIŲ TINKLŲ TREND‘AS