Esencija odos priežiūroje


Kalbant apie veido odos priežiūrą, yra daug painiavos su esencijomis. Kas tai? Kuo jis skiriasi nuo kitų produktų, pvz., serumų ir tonerių? Ar tikrai būtina įtraukti į odos priežiūros procedūras? Ir kada turėtumėte ją naudotis? Jei užduodate sau šiuos klausimus, ir vis nerandate atsakymo, vadinasi atėjote į tinkamą vietą. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kas
yra veido esencija, kodėl ji svarbi ir kaip ją naudoti. Jeigu norite informacijos apie visą veido priežiūros rutiną, rekomenduojame paskaityti straipsnį Kosmetikos ABC. Taigi pradedame! 

Kas yra esencija?

Veido esencija yra vandens pagrindu pagamintas skystas odos priežiūros produktas, naudojamas prieš serumus ir drėkiklius. Paprastai jį sudaro drėkinančiosios medžiagos, antioksidantai ir kitos veikliosios medžiagos, kurios kartu padeda drėkinti, maitinti ir apsaugoti odą. Veido esencijos paprastai yra pagamintos taip, kad būtų lengvos ir lengvai absorbuojamos, kad neišeitų odos riebumo ar sunkumo pojūtį.

Kuo skiriasi esencija, serumas ir toneris?

Esencijos, serumai ir tonikai nors ir vizualiai panašūs, tačiau turi skirtingus tikslus. Esencijos naudojamos drėkinti ir maitinti odą, o serumai naudojami konkrečioms odos problemoms spręsti, pvz. tokioms kaip raukšlės, tamsios dėmės ir spuogai.  Toneriai naudojami po valymo, skirti pašalinti nuo odos likusius nešvarumus, aliejų ir makiažo likučius.

Kodėl esencijos yra svarbi jūsų odos priežiūros dalis?

Esencijos yra svarbi odos priežiūros dalis, nes padeda išlaikyti odą drėgną ir pamaitintą. Esencijos gali padėti sumažinti raukšles, tamsias dėmes ir kitus senėjimo ženklus. Jos taip pat gali padėti mažinti uždegimą ir paraudimą. Be to, esencijos sustiprina odos barjerą ir gali padėti apsaugoti odą nuo žalingo aplinkos poveikio, pvz., ultravioletinių spindulių ir teršalų.

Kaip ir kada naudoti esenciją?

Esencijos turi būti tepamos po valymo ir prieš bet kokią kitą odos priežiūros dalį.
Rekomenduojama užlašinti apie 2-3 lašus esencijos ir švelniais tapšnojimo judesiais leisti jai įsigerti į veido odą.  Švelniai masažuokite produktą į odą, kol jis visiškai įsigers. Palaukite keleta minučių prieš pereidami prie sekančio odos priežiūros žingsnio. Taip leisite esencijai geriau įsigerti.

Kaip pasirinkti esenciją pagal odos tipą ir būklę?


Pasirenkant esenciją, svarbu atsižvelgti į odos tipą ir būklę. Jei Jūsų oda sausa, ieškokite esencijos su drėkinančiomis medžiagomis, pvz., hialurono rūgštimi. Jei turite aliejingą odą, ieškokite esencijos su aliejų kontroliuojančiomis sudedamosiomis dalimis, pvz., arbatmedžio aliejumi. Jei turite į spuogus linkusią odą, ieškokite antibakterinėmis ir
priešuždegiminės sudedamomis dalimis, tokiomis kaip alavijo ekstraktas. Jeigu norite sprendimų brandžiai odai, ieškokite esencijos su antioksidacinėmis sudedamosiomis dalimis, pvz., vitaminu C. Jei reikalinga spręsti visas aukščiau paminėtas problemas, galite ieškoti esencijos su visų šių sudedamųjų dalių deriniu.

Shea sviestas
Natūralus pasirinkimas lygiai, sudrėkintai odai