Kosmetikos ABC

Odos priežiūros priemonių naudojimo gairės

Norite maksimaliai padidinti savo odos priežiūros produktų efektuvumą ar jaučiatės pasimete tarp gausybės pavadinimų ir kategorijų? Korėjietiška kosmetika pasižymi itin gausiu pasirinkimu, bet tai patį pasirinkimą daro dar komplikuotesnį. Dažnai vartotojai užduoda tokį klausimą: „Kokį produktą turėčiau naudoti pirmiausia?” Jei jaučiatės pasimetę ir nežinote, koku eiliškumu naudoti odos priežiūros produktus, nesate vieni mes jums padėsime! 

Čia aptarsime, kaip naudoti odos priežiūros kosmetiką. Kokias priemones ir kada rekomenduojama naudoti. Tinkamas kosmetikos priemonių naudojamas gali itin pagerinti rezultatus. Kaip ir netinkamas naudojimas gali net ir geriausia kosmetiką paversti niekine ar net pabloginti jūsų odos būklę.

Manome, kad odos priežiūrai nėra absoliučiai teisingos ar neteisingos rutinos. Nors šiame straipsnyje rekomenduosime tam tikrą sluoksniavimo tvarką, darykite tai, kas tinka jūsų odai ir jums.

Be to, perskaitę šį straipsnį nebijokite pakeisti savo odos priežiūros produktų naudojimo tvarkos. Kas žino, gal po pakeitimo pajusti geresnius rezultatus!

Odos priežiūros produktų naudojimo tvarka turi reikšmės.

Kiekvienas produktas atlieka skirtingą funkciją ir vaidmenį jūsų odos priežiūros rutinoje. Pavyzdžiui, tonikas yra produktas, skirtas atkurti jūsų odos pH iki normalaus pH lygio, kartu drėkinantis. Serumas skirtas tiekti jūsų odai didžiausią veikliųjų medžiagų kiekį ir išspręsti konkrečias odos problemas. Kita vertus, drėkinamieji kremai veikia kaip sargybiniai prie jūsų durų, kad neleistų kenksmingoms medžiagoms patekti į jūsų odą ir naudingoms iš jos išeiti.

Šiame kontekste įsivaizduokite, jei prieš serumą užsiteptumėte drėkinamąjį kremą. Tokiu būdu drėkinamasis kremas neleis jūsų serume esančioms veikliosioms medžiagoms patekti į jūsų odą ir atlikti savo darbą! Įsivaizduokite visą tą iššvaistytą produktą ir išleistus pinigus!

Atsiminkite: kad ir kokia gera jūsų gaminių sudėtis, dėl neteisingos taikymo tvarkos jūs negalite pamatyti visų jų potencialo.

Odos priežiūros produktų sluoksniavimo taisyklė

Paprasčiausia ir pagrindinė taisyklė, kurios reikia laikytis, yra tokia – pradėkite nuo skysčiausios konsistencijos produkto iki tirščiausio. Tai reiškia, kad visada turėtumėte pradėti nuo to, kas turi vandeningesnę tekstūrą, ir pereiti prie produkto, kuris yra tirštesnis arba „kreminis“.

Dauguma skystos konsistencijos priemonių, pavyzdžiui, tonikai, turi didesnį vandens kiekį ir drėkina be didelių „apsauginių“ savybių. Vietoj to, jos padeda įsisavinti priemones, kurios naudojamos vėliau, pavyzdžiui, serumai.

Paskutinis žingsnis paprastai yra visų šių priemonių sandarinimas kreminiu drėkinamuoju kremu, turinčiu daugiau okliuzinių savybių. Tai padeda tvirtai užfiksuoti visą hidrataciją ir veikliąsias medžiagas, tepamas ant jūsų odos.

Žinoma, kad yra kur kas daugiau priemonių nei tik tonikai, serumai ir drėkinamieji kremai. Čia pateiksime dvi pagrindines rytinės ir vakarinės odos priežiūros gaires, kurias galite studijuoti ir pritaikyti sau, remiantis ką tik aptartais sluoksniavimo principais!

Kaip sluoksniuoti odos priežiūros produktus – bendrosios gairės

Rytinė rutina

Jūsų rytinė rutina turėtų būti sutelkta į šiuos tris tikslus: valymas, drėkinimas ir apsauga!

Odos valymas

Valymas yra labai svarbus kiekvienos odos priežiūros etapas. Visada įsitikinkite, kad odos priežiūros rutiną pradėkite nuo švarios odos. Taip bus pašalintas per naktį ant odos susikaupę nešvarumai ar riebalų perteklius.

Toneris (pasirinktinai)

Šveičiamieji tonikai

Šveičiamieji tonikai yra skirti pašalinti negyvų odos ląstelių perteklių ant odos paviršiaus. Galite naudoti juos kaip pirmąjį savo kasdienybės žingsnį, kad kitas produktas geriau įsigertų į odą.

Drėkinamieji tonikai/dulksnos

Drėkinamieji tonikai naudojami siekiant subalansuoti natūralų odos pH ir sudrėkinti odą. Jei turite išsausėjusią odą, galite pasinaudoti šiuo papildomu žingsniu. Gerai sudrėkinta oda gali padėti lengviau prasiskverbti jūsų naudojamų priemonių veikliosioms sudedamosioms dalims į odą.

Essencijos

Neprivalomas veiksmas, dėl kurio jūsų oda vėl bus papildomai drėkinama. Kaip ir kempinės sudrėkinimas prieš tepant bet kokius muilus, taip ir šie veiksmai užtikrina, kad toliau naudojamos priemonės įsigers į odą geriau ir bus efektyvesnės. Juk šlapia kempinė geriau muiluojasi nei sausa! Plačiau apie esencijas galite paskaityti kitame blog'o įraše - Esencijos

Serumai (nebūtina)

Antioksidaciniai serumai

Tai dar vienas neprivalomas žingsnis, kuriuo jūsų oda nesiskųs. Antioksidaciniai serumai tikrai gali padėti sustiprinti apsaugą nuo saulės. Jie kovoja su laisvaisiais radikalais, viena iš pagrindinių priešlaikinio senėjimo priežasčių!

Gydomieji serumai

Priklausomai nuo jūsų odos problemų, galbūt jau naudojate kelis gydomuosius serumus. Tai gali būti tokie rūpesčiai kaip paraudimas, spuogai, hiperpigmentacija ar senėjimas. Tačiau venkite naudoti retinoidus ryte, nes tai gali padidinti jūsų odos jautrumą saulei. Retinoidus geriau pasilikti naktinei rutinai.

Lakštų kaukė (neprivaloma)

Kas nemėgsta ryte prieš darbus palepinti save lakštine kauke? Šis papildomas žingsnis suteikia odai daug veikliųjų medžiagų ir drėkina. Taip pat prie šio žingsnio galima naudoti ir paakių kaukes.

Paakių kremas (nebūtina)

Tai papildoma priemonė skirta subtiliausiai jūsų veido vietai! Prieš naudodami drėkinamąjį kremą, būtinai pasitepkite paakių kremu. Taip veikliosios medžiagos bus arčiau jūsų odos.

Drėkikliai

Pasirinkite vieną ar daugiau iš šių: emulsija, losjonas, kremas

Drėkinamųjų savybių kiekis drėkinamajame kreme gali priklausyti nuo jo konsistencijos. Emulsija paprastai yra lengviausia ant odos ir puikiai tinka riebesnio tipo odai. Kremo drėkinamieji kremai yra patys kremiškiausi ir dažniausiai geriausiai tinka sausai odai. Geriausias būdas apsispręsti – išbandyti ant savo odos ir prisiminti auksinę taisyklę – visada tepkite nuo skysčiausios iki tirščiausios konsistencijos!

Apsauga nuo saulės

Svarbiausia jūsų rytinės odos priežiūros dalis yra jūsų kremas nuo saulės! Apsauginis kremas nuo saulės padeda apsaugoti odą nuo žalingos UV žalos, ypač kai esate lauke. Naudokite kremą nuo saulės kaip paskutinį rytinės odos priežiūros žingsnį.

Vakaro rutina

Jūsų vakarin rutina gali atrodyti šiek tiek kitaip nei rytinė, daugiau dėmesio skiriant valymui, procedūroms ir drėkinimui. Vakarinė rutina yra jūsų odos atkūrimas ir atstatymas. Naktis – pats geriausias laikas jūsų odai pailsėti ir atsinaujinti!

Valymas

Skirtingai nuo rytinės rutinos, vakare valymo procesui gali tekti skirti dvigubai daugiau dėmesio. Daugiau makiažo, užterštumo, nešvarumų likusių po dienos taip pat reiškia, kad norint užtikrinti, kad jūsų oda būtų švari, prieš pradedant odos priežiūros rutiną, būtina atlikti kruopštesnį valymo procesą.

Valiklis aliejaus pagrindu

Galbūt jau esate susipažinę su dvigubo valymo sąvoka. Pradėkite nuo prausiklio aliejaus pagrindu, kuris padės ištirpinti patvarų makiažą ir pašalinti riebalų perteklių. Kadangi aliejus pritraukia aliejų, šis veiksmas užtikrina, kad visas valiklis ant jūsų odos ištirps ir nepašalins natūralių riebalų!

Vandens pagrindo valiklis

Toliau naudokite vandens pagrindo valiklį. Taip užtikrinama, kad visiškai pašalintumėte anksčiau naudotą aliejinį prausiklį ir visus likusius nešvarumus bei makiažą nuo veido.

Toneris

Šveičiamieji tonikai / drėkinamieji tonikai: čia galioja tos pačios taisyklės kaip ir rytinės rutinos.

Esencijos, stiprintuvai (neprivaloma)

Vėlgi, vadovaukitės tomis pačiomis rytinės rutinos gairėmis.

Serumai

Gydomasis serumas

Kaip ir ryte, galite naudoti gydomuosius serumus, atsižvelgdami į jūsų asmenines odos problemas. Užtepkite juos po toniko naudojimo, kad pasiektumėte geriausių rezultatų. Jei turite serumą retinoidų pagrindu (ar bet kurį kitą produktą), vakaras yra geriausias laikas jį naudoti. Retinoidai signalizuos odai, kad ilgainiui gamintų daugiau kolageno, tam kad oda atrodytų jaunesnė.

Lakštų kaukė (neprivaloma)

Penktadienio vakarą norite palepinti save kažkuo papildomai? Lakštinė kaukė į pagalbą! Išsirinkite pasirinktą lakštinę kaukę ir padėkite ant odos 15–20 minučių ir oda jums padėkos.

Žinome, kad tai vilioja, bet nepalikite kaukės per naktį. Tai iš tikrųjų išsausins jūsų odą, o ne ją drėkins!

Paakių kremas

Taikomos tos pačios taisyklės kaip ir jūsų ryto rutina.

Drėkikliai

Kaip ir rytinis drėkinamasis kremas, taip ir vakarinis drėkinamasis kremas yra svarbus kasdienis žingsnis. Vienintelis skirtumas yra tas, kad turite papildomą galimybę užsidėti miego kaukę. Miegamoji kaukė paprastai turi daugiau okliuzinių ir minkštinančių savybių, padedančių užrakinti visą drėgmę, ir nakties metu neleidžia odai išsausėti.

Aliejai (neprivaloma)

Aliejus yra dar vienas puikus pasirinkimas sausai odai. Jei turite tikrai sausą odą, apsvarstykite galimybę ant drėkinamojo kremo pridėti veido aliejaus. Aliejus veikia kaip okliuzinė priemonė, kuri sustiprina jūsų drėkinamąjį kremą ir palaiko jūsų odą hidratuotą visą naktį.

Missha - korėjietiškas kosmetikos gamintojas
Kokybė turi būti prieinama visiems