Kremo nuo saulės sudedamosios dalys ir sudėtis

Apsauginiai kremai nuo saulės atlieka svarbų vaidmenį apsaugant odą nuo kenksmingų UV spindulių, mažinant odos vėžio ir ankstyvo senėjimo riziką. Rinkoje yra daugybė apsaugos nuo saulės kremų sudėčių ir ingredientų, todėl labai svarbu suprasti, ką jie siūlo ir kaip veikia. Šiame straipsnyje gilinsimės į dažniausiai pasitaikančias veikliąsias sudedamąsias dalis, populiarius UV spindulių filtrus korėjietiškuose kremuose nuo saulės, skirtingų sudedamųjų dalių privalumus ir trūkumus, plataus spektro apsaugą ir įvairias kremų nuo saulės sudėtis.

Dažniausiai pasitaikančios veikliosios sudedamosios dalys kremuose nuo saulės

Apsaugos nuo saulės kremų sudėtyje paprastai būna veikliųjų sudedamųjų dalių derinys, apsaugantis nuo UVA ir UVB spindulių. Kai kurios iš dažniausiai pasitaikančių veikliųjų sudedamųjų dalių yra šios:

  • Titano dioksidas: Mineralinės kilmės sudedamoji dalis, kuri fiziškai apsaugo nuo saulės, atspindėdama UV spindulius.
  • Cinko oksidas: Kitas mineralinis ingredientas, žinomas dėl puikios plataus spektro apsaugos.
  • Avobenzonas: Cheminė sudedamoji dalis, apsauganti nuo UVA spindulių.
  • Oktinoksatas: Cheminė sudedamoji dalis, apsauganti nuo UVB spindulių.

Populiariausi UV filtrai korėjiečių kremuose nuo saulės

Korėjietiški apsauginiai kremai nuo saulės išpopuliarėjo dėl savo lengvos tekstūros ir naujoviškos sudėties. Populiariausi UV filtrai, esantys korėjietiškuose kremuose nuo saulės:

  • Tinosorb S: organinis UV filtras, užtikrinantis plataus spektro apsaugą nuo UVA ir UVB spindulių. (INCI žymėjimas: Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine)
  • Tinosorb M: kitas organinis UV filtras, apsaugantis nuo plataus spektro spindulių, be to, jis yra fotostabilus. (INCI žymėjimas Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol)
  • Uvinul A Plus: Cheminis filtras, apsaugantis nuo UVA spindulių, pasižymintis fotostabilumu ir maža dirginimo galimybe. (INCI žymėjimas Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate)
  • Uvinul T 150: Cheminis filtras, kuris apsaugo nuo UVB spindulių, taip pat yra fotostabilus ir mažiau dirgina odą. (INCI žymėjimas ethylhexyl triazone)

Kodėl korėjietiški apsauginiai kremai nuo saulės yra naudingi jūsų odai

Korėjietiški kremai nuo saulės garsėja unikaliomis formulėmis, kurios suteikia ir apsaugą nuo saulės, ir naudą odos priežiūrai. Į jų sudėtį dažnai įeina:

  • Pažangūs UV filtrai: Korėjietiški kremai nuo saulės naudoja modernius UV filtrus, kurie užtikrina geresnę apsaugą nuo UVA ir UVB spindulių.
  • Odą raminantys ingredientai: Jų sudėtyje yra tokių ingredientų kaip Centella Asiatica, kurie padeda nuraminti sudirgusią odą.
  • Lengva tekstūra: Šie apsauginiai kremai nuo saulės yra sukurti taip, kad lengvai įsigertų, nepalikdami balto atspalvio ar riebių likučių.

Skirtingų sudedamųjų dalių privalumai ir trūkumai

Kiekvienas nuo saulės apsaugančio kremo ingredientas turi savų privalumų ir trūkumų. Pavyzdžiui, mineralinio pagrindo apsauginiai kremai nuo saulės, tokie kaip cinko oksidas ir titano dioksidas, užtikrina plataus spektro apsaugą ir rečiau dirgina odą. Tačiau jie gali palikti baltą atspalvį ir būti sunkūs ant odos. Kita vertus, cheminiai apsauginiai kremai nuo saulės yra lengvos tekstūros, tačiau kai kuriems žmonėms gali sukelti dirginimą ar alergiją.

Plataus spektro apsauga

Tai reiškia, kad kremas nuo saulės apsaugo ir nuo UVA, ir nuo UVB spindulių. UVA spinduliai prasiskverbia giliau į odą ir sukelia priešlaikinį senėjimą, o UVB spinduliai sukelia nudegimus saulėje ir odos vėžį. Ieškokite apsauginių kremų nuo saulės su užrašu "plataus spektro" arba PA žymėjimu, kad įsitikintumėte, jog esate tinkamai apsaugoti nuo abiejų tipų UV spindulių.

Kremo nuo saulės tipai: Kremai, losjonai, purškalai, geliai ir kt

Apsauginiai kremai nuo saulės būna įvairių tipų, kurių kiekviena pasižymi unikaliomis savybėmis ir naudojimo būdais. Kai kurie iš labiausiai paplitusių tipų yra šie:

  • Kremai: Riebūs ir drėkinantys, idealiai tinka sausai odai.
  • Losjonai: Lengvesni už kremus, tinka normaliai ir riebiai odai.
  • Purškikliai: Lengva tepti ir pakartotinai užtepti, bet gali netolygiai padengti.
  • Geliai: Lengvi ir neriebūs, puikiai tinka riebiai ar į aknę linkusiai odai.
  • Pieštukai: Nešiojami ir lengvai naudojami, puikiai tinka tiksliniam tepimui, pavyzdžiui, ant nosies ir ausų. Rekomenduojame Isntree SPF pieštuką 
DUK apie kremus nuo saulės
dažnai užduodami klausimai apie kremus nuo saulės su SPF apsauga